Tésztasaláta vörös quinoával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztát főzzük fog-keményre sós vízben, majd szűrjük le és hűtsük ki.
A vörös quinoát dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára, és hagyjuk kihűlni A paradicsomot mossuk meg és szeleteljük fel. A hagymát tisztítsuk mg majd vágjuk apróra.
Egy salátás tálba rétegezzük a tésztát, a zöldséget, a vörös quinoát, majd locsoljuk meg a balzsamecet krémmel, ha szükséges még tehetünk egy kevés sót a salátánkba. Érdemes egy-két órára hűtőbe tenni, és tálalhatjuk is sültek mellé köretnek, vagy vacsora ételnek.
Én passzió gyümölccsel és citromfű levéllel díszítettem.
A tésztasaláta ezerféleképpen variálható, csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt, ráadásul a tésztasaláta önálló laktató vacsora étel is lehet, de kitűnő köret is lehet, pl sültekhez.