Thai répás csirke golyó kókuszos mogyoró szósszal – paleo
Hozzávalók:A húsgombóc hozzávalói:
A szósz hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A húsgombóchoz a tisztított sárgarépát reszeljük finomra. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jó alaposan összedolgozzuk. Egy jó krémes narancs színű massza lesz belőle. Hagyjuk állni 10-15 percet. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával, vékonyan kenjük le kókuszolajjal vagy zsírral.
Nedves kézzel formázzunk apró golyókat a húsos keverékből, és pakoljuk a tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percet, de ez attól is függ, hogy mekkorák a húsgolyók. Ezalatt készítsük el a szószt. A szósz hozzávalóit tegyük egy kisebb fazékba, és habverővel keverjük simára. Lassú tűzön főzzük körülbelül 10 percig, míg besűrűsödik. (Az eredeti recept amerikai mogyoróból készült vajat használ, de ezzel is nagyon finom. Házilag nagyon egyszerű elkészíteni, úgy, mintha nutellát készítenél, de nem kell hozzáadni semmit. Ha éppen nincs vagy nem tudsz ilyet készíteni, akkor keverhetsz a szószba finomra darált törökmogyorót pár evőkanállal.)
A húsgombócból és szószból se hagyjuk ki az édesítőt, mert ez kiemeli az ízeket, és pikáns lesz tőle. A húsgolyókat sütés előtt durvára tört törökmogyoróban megforgathatjuk, úgy is nagyon finom.
Köretnek bármilyen párolt vagy sült zöldség, karfiol rizs, stb. jó hozzá.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom puha és pikáns a húsgombóc, a szósszal pedig tökéletes az összhang, de akinek a szósz nem szimpatikus, tálalhatja mással is.