Főoldal / Desszertek / Tiramisu őzgerincben

Tiramisu őzgerincben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiramisu őzgerincben

Tiramisu őzgerincben 1

Hozzávalók:

  • 5 dl fekete kávé
  • 1 db dobozos mascarpone sajt
  • 1 db tejszín por
  • 3 dl tej
  • 1 csomag baba piskóta
  • kakaó
  • 3 evő kanál cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel össze keverjük és habverővel kemény habbá verjük.

A mascarpone sajtot kikeverjük a cukorral, a 2 dl fekete kávéval,és a tejszínnel.

A baba piskótát egyenként bele mártogatjuk a 3 dl fekete kávéba,vigyázva hogy el ne ázzon.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sütő papírral és az alját kirakjuk baba piskótával,rá egy sor krém ,megint
baba piskóta és krém a tetejét zárjuk baba piskótával.

Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk lehúzzuk róla a papírt és lehet fogyasztani.

Tipp / megjegyzés:
Ez nem az eredeti olasz recept szerint van benne 3 db tojás
is nyersen , én azt most inkább kihagytam.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére