Főoldal / Vegetáriánus / Tócsni vagy Lepcsánka

Tócsni vagy Lepcsánka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tócsni vagy Lepcsánka

Tócsni vagy Lepcsánka

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3 db tojás
  • 450 gr. tejföl
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízles szerint, só, bors
  • 2 csipet majoránna
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • Ízlés szerint delikát
  • 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát az almareszelőn lereszeljük.A hagymát apróra vágjuk és lereszeljük, majd kevés olajon megdinszteljük.

A dinsztelt hagymát a burgonyába keverjük.Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szódabikarbónát. / ettől könnyebb lesz / Belekeverjük a  tojást majd a tejföl kb. felét, végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk.

Alaposan átkeverjük. Olajat forrósítunk, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.
Evőkanalanként beleszaggatunk a masszából, picit ellapítjuk. Lassú sütéssel többször megforgatva szép pirosra sütjük.Ha megsült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk vele.

A megmaradt tejfölbe belereszeljük a fokhagymát jól elkeverjük. A ropogós tócsnikat a fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ízles szerint lehet fűszerezni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére