Tócsni vagy Lepcsánka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát az almareszelőn lereszeljük.A hagymát apróra vágjuk és lereszeljük, majd kevés olajon megdinszteljük.
A dinsztelt hagymát a burgonyába keverjük.Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szódabikarbónát. / ettől könnyebb lesz / Belekeverjük a tojást majd a tejföl kb. felét, végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk.
Alaposan átkeverjük. Olajat forrósítunk, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.
Evőkanalanként beleszaggatunk a masszából, picit ellapítjuk. Lassú sütéssel többször megforgatva szép pirosra sütjük.Ha megsült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk vele.
A megmaradt tejfölbe belereszeljük a fokhagymát jól elkeverjük. A ropogós tócsnikat a fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ízles szerint lehet fűszerezni.