Főoldal / Sertés ételek / Tojásos lecsóval töltött karaj szeletek

Tojásos lecsóval töltött karaj szeletek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojásos lecsóval töltött karaj szeletek

Tojásos lecsóval töltött karaj szeletek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli karaj

A lecsóhoz:

  • 1 szép nagy tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma(zúzott)
  • 1 ek. étolaj
  • 10 dkg házi kolbász
  • Ízlés szerint őrölt bors
  • 2 db nagyobb tojás

A bundához:

  • Liszt –tojás-liszt

A sütéshez:

  • Étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karajt 4 vastagabb szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de nem teljesen vágjuk át.
Kiklopfoljuk, sóval meghintjük.

Elkészítjük a lecsót.
A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük. Rátesszük a kisebb darabokra vágott kolbászt.
Kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, a paradicsomot, és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal.

A tojást felverjük, ráöntjük az elkészült lecsóra és összesütjük. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

A karaj szeletek egyik felére teszünk a töltelékből, majd ráhajtjuk a másik felét. Bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgatjuk.
Fedő alatt, felhevített étolajban, lassú tűznél megsütjük.

Tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Jó étvágyat!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére