Tojásos lecsóval töltött sertésborda
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja.
A karajszeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk.
A hússzeletekre bacon csíkokat fektettem. A lecsót kicsit hagyjuk hűlni, majd a karajszeletek közepére halmozzuk. A hússzeleteket felgöngyöljük, baconbe tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket sütőrácsra,grillre vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!