Főoldal / Sertés ételek / Tojásos lecsóval töltött sertésborda

Tojásos lecsóval töltött sertésborda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojásos lecsóval töltött sertésborda

Tojásos lecsóval töltött sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 3 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 db tojás
  • 1 cs szeletelt bacon
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja.

A karajszeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk.

A hússzeletekre bacon csíkokat fektettem. A lecsót kicsit hagyjuk hűlni, majd a karajszeletek közepére halmozzuk. A hússzeleteket felgöngyöljük, baconbe tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.

A tekercseket sütőrácsra,grillre vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére