Főoldal / Kelt tészták / Tökös krumplis lángos

Tökös krumplis lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tökös krumplis lángos

Tökös krumplis lángos

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 2 csapott teáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl aludtej
  • 15 dkg reszelt krumli
  • 15 dkg reszelt tök megfőzve
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl étolaj

Sütéshez:

  • 1liter étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tököt és a krumplit meghámozzuk, majd alma reszelőn lereszeljük,és enyhén sós vízben a kettőt együtt puhára főzzük,ha kész le szűrjük és félre tesszük langyosra hűlni.

A lisztet mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,bele tesszük a cukrot, sót, élesztőt, langyos tejet,aludttejet ,apróra zúzott fokhagymát, és a tojásokat. Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a langyosra hűtött krumplis tököt is.Végül az olajat is beledogozzuk,majd 20-percet meleg helyen kelni hagyjuk.
Az olajat egy nagyméretű lábosban fel forrósítunk, és lisztes kézzel a tésztából kicsípünk egy kis maréknyit és megformázzuk.

Ha elég forró az olaj , 2x 1,5 perc alatt mindkét felét arany sárgára sütjük.
Papírtörlővel bélelt tálcára szedjük.

Tejföllel,reszelt sajttal tálaljuk.

Nem muszáj egyszerre kisütni,étolajos nejlon zacskóban becsomagolva hűtőben egy hétig is eltárolhatjuk.
Így mindig annyit süthetünk ami frissen elfogy.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére