Tökös krumplis lángos
Hozzávalók:Tésztához:
Sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A tököt és a krumplit meghámozzuk, majd alma reszelőn lereszeljük,és enyhén sós vízben a kettőt együtt puhára főzzük,ha kész le szűrjük és félre tesszük langyosra hűlni.
A lisztet mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,bele tesszük a cukrot, sót, élesztőt, langyos tejet,aludttejet ,apróra zúzott fokhagymát, és a tojásokat. Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a langyosra hűtött krumplis tököt is.Végül az olajat is beledogozzuk,majd 20-percet meleg helyen kelni hagyjuk.
Az olajat egy nagyméretű lábosban fel forrósítunk, és lisztes kézzel a tésztából kicsípünk egy kis maréknyit és megformázzuk.
Ha elég forró az olaj , 2x 1,5 perc alatt mindkét felét arany sárgára sütjük.
Papírtörlővel bélelt tálcára szedjük.
Tejföllel,reszelt sajttal tálaljuk.
Nem muszáj egyszerre kisütni,étolajos nejlon zacskóban becsomagolva hűtőben egy hétig is eltárolhatjuk.
Így mindig annyit süthetünk ami frissen elfogy.