Töltött csirke
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A zsemlét vízbe áztatjuk, ha megszívta magát jól kinyomkodjuk.
A kenőmájast, az áztatott zsemlét, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, összekeverjük az aprított petrezselyemmel és a fűszerekkel.
A tölteléket beletöltjük a csirkébe és bevarrjuk a nyílását.
A csirkecombokat összekötjük egy cérnával.
A csirkét bekenjük 1-2ek. olajjal, majd belemasszírozzuk a fűszerkeveréket.
Tepsibe helyezzük, lefedjük alufóliával és 180 fokon 1órát sütjük, majd a fóliát levesszük róla és 200 fokon ropogósra sütjük.
Köretnek készíthetünk hozzá salátát, vagy sült krumplit, krumplipürét, rizst…