Főoldal / Szárnyas Ételek / Töltött csirke

Töltött csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött csirke

Töltött csirke 3

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (kb. 1,5kg)
  • Sült csirke fűszerkeverék
  • 1-2ek olaj

A töltelékhez:

  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 20 dkg kenőmájas
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, majoranna
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A zsemlét vízbe áztatjuk, ha megszívta magát jól kinyomkodjuk.
A kenőmájast, az áztatott zsemlét, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, összekeverjük az aprított petrezselyemmel és a fűszerekkel.

A tölteléket beletöltjük a csirkébe és bevarrjuk a nyílását.
A csirkecombokat összekötjük egy cérnával.
A csirkét bekenjük 1-2ek. olajjal, majd belemasszírozzuk a fűszerkeveréket.

Tepsibe helyezzük, lefedjük alufóliával és 180 fokon 1órát sütjük, majd a fóliát levesszük róla és 200 fokon ropogósra sütjük.

Köretnek készíthetünk hozzá salátát, vagy sült krumplit, krumplipürét, rizst…

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére