Töltött csirkemell káposztasalátával
Hozzávalók:A csirkemellhez:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
Egy deszkán aprítsuk össze a paradicsomot, és a petrezselymet. Adjunk hozzá egy kicsit a paradicsom olajából is. Sózzuk, borsozzuk, aprítsuk bele a zöldfűszereket és nyomjuk rá a fokhagymát. Az egészet jól keverjük össze.
Fogjuk a csirkemelleket, és töltsük meg a töltelékkel. Tűzzük össze fogpiszkálóval vagy hústűvel. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és süssük meg a csirke mindkét oldalát szép pirosra. Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá óvatosan fél dl vizet és fedjük le a serpenyőt. Hagyjuk hogy párolódjon meg a csirkemell teljesen. Amíg fő, készítsük el a salátát.
A salátához mossuk meg a káposztát, hámozzuk meg a lilahagymát és vágjuk őket olyan vékony csíkokra, amilyenekre csak tudjuk. Tegyük egy nagy tálba. A csilit és a petrezselymet vágjuk apróra és keverjük a káposztához.
Egy kis tálban keverjük össze a citromot és az olajat, ízesítsük sóval és borssal, majd jól forgassuk össze a káposztás keverékkel. Az így kapott salátát tálalásig tegyük félre.
A koktélparadicsomokat hagyjuk a szárukon és mossuk meg a spárgákkal együtt. Ha elkészült a csirkemell, vegyük ki a serpenyőből, majd ugyanebben a serpenyőben pároljuk meg a spárgát és a paradicsomot. Nem kell nekik sok idő, nem akarjuk, hogy teljesen szét essenek.
Amikor minden kész tálalhatunk, ne várjuk meg, amíg kihűl.
Jó étvágyat!