Főoldal / Reform ételek / Töltött cukkini

Töltött cukkini

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött cukkini

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 2-3 db lila újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 paradicsom
  • 1 csésze kukorica
  • 1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
  • 10 dkg edami sajt
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkiniket vágjuk félbe, majd kanállal vájjuk ki a magokat. Ezután sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel itassuk fel a mélyedésben összegyűlt vizet.

Az árpagyöngyöt enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd szűrjük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt lila újhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Keverjük alaposan össze, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet, és főzzük puhára. (mire a kukorica megfől, addigra a víz teljesen elpárolog)

A puhára párolt hagymás-kukoricához először keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot.
Ezután a cukkiniket töltsük meg az elkészült töltelékkel.

Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük egymás mellé a megtöltött cukkini-csónakokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk jó étvággyal.

Töltött cukkini 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére