Főoldal / Egytálételek / Töltött cukkini II

Töltött cukkini II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött cukkini II

Töltött cukkini II

Hozzávalók:

  • 2 db vékony cukkini
  • 3-4 dkg parmezán (vagy bármilyen sajt)
  • 3 evőkanál párolt “valami”. pl: köles, vöröslencse, rizs, gersli, kuszkusz, bulgur
  • zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • borsikafű
  • szurokfű (oregano)
  • aprított petrezselyemlevél
  • 25 dkg édeskrumpli, ami helyett használhatunk répát, krumplit, paszternákot, sütőtököt
  • 1 db jó nagy paradicsom
  • olívaolaj (bármilyen olaj)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A cukkinik végeit egyenesre levágjuk úgy, hogy nagyobb darabok jöjjenek le, majd harmadoljuk mindkettőt. Karalábévájóval kiszedjük a hengerek belsejét úgy, hogy kb. 1 cm széles terméshús maradjon meg a héjon. A keletkezett cukkiniforgács egy részét apróra vágjuk, egy részét félretesszük.

A végekről levágott darabokat durvára reszeljük, hozzáadjuk az apróra vagdalt cukkinibelsőt, a finomra reszelt parmezánt, a párolt egyveleget,(nálam ez köles, vöröslencse és lenmag keveréke volt) és a fűszerek egy részét. Alaposan összekeverjük és teletömjük vele a cukkinihengereket.

Az édeskrumplit feldaraboljuk, hozzáadjuk a maradék cukkinidarabokat, a maradék fűszereket, a cukkinihengerekből kimaradt “tölteléket” és alaposan összekeverjük.

A sütőedény aljába durvaszemű sót szórunk, megpocsoljuk olajjal, beleállítjuk a megtöltött cukkiniket, és közé szórjuk az édesburgonyás keveréket.
A paradicsomot felvágjuk, és a tetejére szórjuk.Enyhén megsózzuk.

A tálat alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig lefedve, utána megszórjuk a reszelt sajttal, és még 20 percig fedetlenül sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére