Töltött cukkini II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinik végeit egyenesre levágjuk úgy, hogy nagyobb darabok jöjjenek le, majd harmadoljuk mindkettőt. Karalábévájóval kiszedjük a hengerek belsejét úgy, hogy kb. 1 cm széles terméshús maradjon meg a héjon. A keletkezett cukkiniforgács egy részét apróra vágjuk, egy részét félretesszük.
A végekről levágott darabokat durvára reszeljük, hozzáadjuk az apróra vagdalt cukkinibelsőt, a finomra reszelt parmezánt, a párolt egyveleget,(nálam ez köles, vöröslencse és lenmag keveréke volt) és a fűszerek egy részét. Alaposan összekeverjük és teletömjük vele a cukkinihengereket.
Az édeskrumplit feldaraboljuk, hozzáadjuk a maradék cukkinidarabokat, a maradék fűszereket, a cukkinihengerekből kimaradt “tölteléket” és alaposan összekeverjük.
A sütőedény aljába durvaszemű sót szórunk, megpocsoljuk olajjal, beleállítjuk a megtöltött cukkiniket, és közé szórjuk az édesburgonyás keveréket.
A paradicsomot felvágjuk, és a tetejére szórjuk.Enyhén megsózzuk.
A tálat alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig lefedve, utána megszórjuk a reszelt sajttal, és még 20 percig fedetlenül sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu