Elmentem!Töltött dagadó II
Hozzávalók:
- 1 kg-os dagadó
- 30 dkg darált hús
- 1 áztatott zsemle
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej gomba
- 2 tojás
- petrezselyem zöld
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika
- zöldségek
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A darált húshoz keverem az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
A többi hozzávalót is beletéve jól összedolgozom és a dagadóba töltöm.
A dagadót spárgával összekötöm.
A kuktában zöldségeket vágok tetszés szerint, beleteszem a dagadót feltöltöm kevés vízzel és 20 percet főzöm.
Mikor kész kiveszem a kuktából egy tepsibe teszem.
160 fokon kb 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
A zöldségeket összeturmixolom ebből lesz a szósz.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.