Töltött gombafejek saláta ágyon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Gombát megtisztítjuk, a vöröshagymát fokhagymát meg pucoljuk,és apró kockára vágjuk. A sárgarépát is meg pucoljuk, és sajtreszelőn lereszeljük.
Enyhén sós vízben puhára főzzük a cukorborsót, és a tök darabokat,majd leszűrjük ,és hűlni hagyjuk.
A hagymát egy serpenyőben megdinszteljük, hozzá adjuk a darált húst, fehéredésig sütjük.
Ezután egy mély tálba öntjük, hozzá adjuk a cukorborsós tököt, a reszelt nyers sárgarépát, a fokhagymát, 2 tojást, az áztatott kinyomkodott kenyérszeleteket, a zsemlemorzsát, oreganot, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, 1 csapott evőkanál reszelt sajtot, rozmaringot, sót ízlés szerint, majd jól össze dolgozzuk, félte tesszük.
A meghámozott, negyedelt burgonyát enyhén sós vízben félkeményre főzzük.
Egy 39×36 cm-es tepsit kizsírozunk, ebbe egyenletesen elosztjuk a burgonyát, és rá önjük az olajat is.
Majd a gomba fejeket megtöltjük, és a burgonya tetején elosztjuk.
Előmelegített sütőben, takarék lángon 35 percig sütjük, ezután kivesszük, és mindegyik gomba fejre egyenletesen elosztjuk a maradék reszelt sajtot, majd vissza tesszük a sütőbe 10-percre míg a sajt ráolvad.
Salátaágyon tálaljuk a burgonyát és a töltött gombafejeket.
Készíthetünk mellé gomba mártástis, de akár savanyúval is kínálhatjuk.
Nagyon finom,kiadós és laktató étel.
Tipp / megjegyzés:
Jó tippként: A tölteléket egy nappal hamarabb is el lehet készíteni, így egyszerűbb, másnap az elkészítése nem vesz annyi időt igénybe. Én a gomba fejeket is megpucoltam és tányéron hűtőbe tartottam, a többi előre elkészített hozzávalóval.