Főoldal / Sertés ételek / Töltött gombafejek saláta ágyon

Töltött gombafejek saláta ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött gombafejek saláta ágyon

Töltött gombafejek saláta ágyon

Hozzávalók:

  • 14 darab champion gomba
  • 30 dkg darált hús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg cukorborsó
  • 10 dkg darabolt tök
  • 1 sárgarépa
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tk. oregano
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 csipet őrölt fekete bors
  • 2 csípet rozmaring por
  • 2 szelet áztatott kenyér
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 fej saláta
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 0,5 dl étolaj
  • Só ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Gombát megtisztítjuk, a vöröshagymát fokhagymát meg pucoljuk,és apró kockára vágjuk. A sárgarépát is meg pucoljuk, és sajtreszelőn lereszeljük.

Enyhén sós vízben puhára főzzük a cukorborsót, és a tök darabokat,majd leszűrjük ,és hűlni hagyjuk.

A hagymát egy serpenyőben megdinszteljük, hozzá adjuk a darált húst, fehéredésig sütjük.
Ezután egy mély tálba öntjük, hozzá adjuk a cukorborsós tököt, a reszelt nyers sárgarépát, a fokhagymát, 2 tojást, az áztatott kinyomkodott kenyérszeleteket, a zsemlemorzsát, oreganot, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, 1 csapott evőkanál reszelt sajtot, rozmaringot, sót ízlés szerint, majd jól össze dolgozzuk, félte tesszük.

A meghámozott, negyedelt burgonyát enyhén sós vízben félkeményre főzzük.

Egy 39×36 cm-es tepsit kizsírozunk, ebbe egyenletesen elosztjuk a burgonyát, és rá önjük az olajat is.

Majd a gomba fejeket megtöltjük, és a burgonya tetején elosztjuk.

Előmelegített sütőben, takarék lángon 35 percig sütjük, ezután kivesszük, és mindegyik gomba fejre egyenletesen elosztjuk a maradék reszelt sajtot, majd vissza tesszük a sütőbe 10-percre míg a sajt ráolvad.

Salátaágyon tálaljuk a burgonyát és a töltött gombafejeket.

Készíthetünk mellé gomba mártástis, de akár savanyúval is kínálhatjuk.
Nagyon finom,kiadós és laktató étel.

Tipp / megjegyzés:
Jó tippként: A tölteléket egy nappal hamarabb is el lehet készíteni, így egyszerűbb, másnap az elkészítése nem vesz annyi időt igénybe. Én a gomba fejeket is megpucoltam és tányéron hűtőbe tartottam, a többi előre elkészített hozzávalóval.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére