Töltött göngyölt karaj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát, hagymát, paprikát kis kockákra vágjuk. Két darab tojást megfőzünk, felkockázzuk.
A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük és az egyik oldalát megkenjük mustárral.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét.
Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, egy egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
A karajt alufóliára terítjük és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket.
Felcsavarjuk mint a bejglit és szorosan a fóliába csavarjuk.
Tepsibe tesszük, zsírt és kb. 2 dl vizet teszünk alá majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük.
Kibontjuk a fóliát és 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni.
Burgonyapürét készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!