Főoldal / Sertés ételek / Töltött káposzta

Töltött káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka darálva
  • 0,5 kg füstölt, főtt sonka
  • 3 db lilahagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 fej savanyított káposzta
  • 2 ek zsír
  • 3 tasak félkész rizs
  • 1 ek lecsó
  • só, bors, magyaros fűszerkeverék, pirospaprika
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.
Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük egy kicsit.

A fűszereket adjuk hozzá ízlés szerint, kb 5 perc múlva hozzáadjuk a darált húst is, és tovább főzzük még 5 percig.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rizst, a pirospaprikát, jól összedolgozzuk.

A harasztot kicsit megmossuk, mindegyikbe teszünk a húsból és feltekerjük.
Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és rátesszük a lecsót. Kb 1 óra alatt összefőzzük. (Ne sokáig főzzük, mert nagyon mancsos lesz a rizs.)

Majd utána lehet tálalni.

Tipp / megjegyzés:
Ne sokáig főzzük, mert nagyon mancsos lesz a rizs, inkább fedő alatt pároljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére