Töltött karajszeletek
Hozzávalók:
A panírozáshoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A lilahagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 2-2 szelet bacont, sajtszeletet, két-három karika lila hagymát és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel szúrjuk össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)
A töltött karajszelet mellé én gombás rizst, vajban párolt bébi répát és ceruzababot készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp / megjegyzés:
A karaj az egyik legkelendőbb hús Magyarországon, de a sütésénél nagyon oda kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
Sok minden készíthető belőle: frissensültek, töltött húsok, de szokták rántani, grillezni, és egyben sütni is.