Főoldal / Egytálételek / Töltött kel baconba tekerve

Töltött kel baconba tekerve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött kel baconba tekerve

Töltött kel baconba tekerve

Hozzávalók:

  • 4 db nagy kelkáposzta levél
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 20-30 dkg főtt rizs ízlés szerint, de el is maradhat
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • só, bors
  • csipet szerecsendió
  • 1 cs bacon szalonna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle. A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre pároljuk a szalonna kisült zsírján, beletesszük a fokhagymát is. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel és készre pároljuk. Én tettem bele kevés főtt rizst is, de az elhagyható. Kiterítjük a káposzta leveleket, ráhalmozzuk a tölteléket és szorosan feltekerjük. Végül beletekerjük a baconba is. Hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a bacon megpirul.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére