Töltött kenyércipó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csülköt jó puhára megfőzzük, majd teljesen kihűtjük és ki csontozzuk. Közben a tojásokat keményre megfőzzük enyhén sós vízben, ha megfőtt megpucoljuk.
Vöröshagymát meg tisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
Egy 2 literes lábosban kevés olajat hevítünk, erre tesszzük a vöröshagymát, és a házi savanyú káposztát.Kissé meg dinszteljük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Ha mindezzel elkészültünk a cipó tetejét levágjuk, és a kenyér belét a cipó szélére körbe kihúzzuk. (mélyedést csinálunk a közepén)
Körbe rakjuk főtt tojással, majd egy réteg káposztát teszünk bele. Erre egy réteg csülök hús következik, majd tejföllel megkenjük. Újra káposzta, csülök, tejföl,ezt addig csináljuk míg el nem fogynak a hozzávalók.
Fontos, hogy a tetejére tejföl kerüljön.
Ha mindezzel elkészültünk a töltött kenyércipó tetejét szorosan rá tesszük, és alufóliába szorosan becsomagoljuk.Tepsibe tesszük.
Elő melegített sütőben 20 perc alatt jól felmelegítjük,és kivesszük. A tepsiben hagyjuk fóliával együtt ki hűlni.
Tipp / megjegyzés:
Jó tippként ajánlom: a csülköt előre főzzük meg. Nagyon jó, ha a megsült cipónkat egy éjszakát állni hagyjuk és másnap mint a tortát úgy szeleteljük.
A csülök főzőlevét, ne dobjuk ki, egy üvegben a hűtőben eltárolható, és más ételekhez felhasználható.
Én babgulyást készítettem belőle, annak is receptjét hamarosan felteszem, de pikáns leveseket is készíthetünk a főzőléből.
Én fél kg-os rozscipóból készítettem.