Főoldal / Sertés ételek / Töltött oldalas koszorú

Töltött oldalas koszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött oldalas koszorú

Töltött oldalas koszorú-3

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 50 dkg darált sertés comb
  • 3  db hagyma
  • 1 db tömlős natúr sajt
  • 1 db kis tubusos piros arany
  • 3 db zsömle
  • bors
  • majoranna
  • vegeta
  • kicsi őrölt szerecsen dió
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 nagy sütőzacskó
  • olaj
  • piros paprika
  • 2 dl tej
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az oldalast megkenjük piros arannyal, és a tömlős sajttal jó alaposan.

A hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, lehúzzuk a tűzről és a darált-húshoz adjuk. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tejbe áztatott majd kinyomkodott zsemlét a tojást és a zúzott fokhagymát.

Az oldalast tepsibe rakjuk, koszorú formát alakítunk belőle és összekötjük jó erősen cérnával.

A közepébe halmozzuk a fasírthúst, meglocsoljuk olajjal, majd ráhúzzuk a sütő zacskót és kb 3 óra alatt készre-sütjük.

A végén levesszük róla a zacskót, megkenjük a kisült szafttal és pirosra sütjük.

Levágjuk róla a cérnát, és tetszés szerinti körettel, salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére