Töltött oldalas koszorú
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az oldalast megkenjük piros arannyal, és a tömlős sajttal jó alaposan.
A hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, lehúzzuk a tűzről és a darált-húshoz adjuk. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tejbe áztatott majd kinyomkodott zsemlét a tojást és a zúzott fokhagymát.
Az oldalast tepsibe rakjuk, koszorú formát alakítunk belőle és összekötjük jó erősen cérnával.
A közepébe halmozzuk a fasírthúst, meglocsoljuk olajjal, majd ráhúzzuk a sütő zacskót és kb 3 óra alatt készre-sütjük.
A végén levesszük róla a zacskót, megkenjük a kisült szafttal és pirosra sütjük.
Levágjuk róla a cérnát, és tetszés szerinti körettel, salátával kínáljuk.