Töltött padlizsán és paradicsom baconbe tekert krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplikat felteszem héjában főni. A padlizsánt hosszában kettévágom, és kevés olajon egy serpenyőben belsejükkel lefelé megsütöm.
A darált húst egy keverő tálba teszem. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a chilit karikára vágom, és a húshoz adom.
A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket egy kanállal kivájom, a paradicsom húsát a tálba teszem.
A tojást beleütöm, fűszerezem. Jól összekeverem. A sajtot lereszelem.
A padlizsánoknak kikaparom a belsejét, a tálba teszem, összekeverem.
A krumplikat megpucolom, sózom, borsozom, betekerem egy szelet baconbe, beteszem egy serpenyőbe kevés olajra.
Mellérakom a padlizsánokat és paradicsomokat, megpúpozom a töltelékkel. Belerakom a hegyespaprikát is.
A serpenyőt behelyezem a 180 C fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen, 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, teszek rá kakukkfüvet, majd 15 perc után átállítom grill fokozatra és 200 C fokon 10-15 percig tovább sütöm.