Főoldal / Sertés ételek / Töltött padlizsán és paradicsom baconbe tekert krumplival

Töltött padlizsán és paradicsom baconbe tekert krumplival

Töltött padlizsán és paradicsom baconbe tekert krumplival

Töltött padlizsán és paradicsom baconba tekert krumplival

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 4 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 4 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • 20 dkg vagdalt hús
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat felteszem héjában főni. A padlizsánt hosszában kettévágom, és kevés olajon egy serpenyőben belsejükkel lefelé megsütöm.

A darált húst egy keverő tálba teszem. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a chilit karikára vágom, és a húshoz adom.

A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket egy kanállal kivájom, a paradicsom húsát a tálba teszem.

A tojást beleütöm, fűszerezem. Jól összekeverem. A sajtot lereszelem.

A padlizsánoknak kikaparom a belsejét, a tálba teszem, összekeverem.

A krumplikat megpucolom, sózom, borsozom, betekerem egy szelet baconbe, beteszem egy serpenyőbe kevés olajra.

Mellérakom a padlizsánokat és paradicsomokat, megpúpozom a töltelékkel. Belerakom a hegyespaprikát is.

A serpenyőt behelyezem a 180 C fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen, 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, teszek rá kakukkfüvet, majd 15 perc után átállítom grill fokozatra és 200 C fokon 10-15 percig tovább sütöm.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére