Főoldal / Sertés ételek / Töltött padlizsán és paradicsom baconbe tekert krumplival

Töltött padlizsán és paradicsom baconbe tekert krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött padlizsán és paradicsom baconbe tekert krumplival

Töltött padlizsán és paradicsom baconba tekert krumplival

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 4 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 4 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • 20 dkg vagdalt hús
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat felteszem héjában főni. A padlizsánt hosszában kettévágom, és kevés olajon egy serpenyőben belsejükkel lefelé megsütöm.

A darált húst egy keverő tálba teszem. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a chilit karikára vágom, és a húshoz adom.

A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket egy kanállal kivájom, a paradicsom húsát a tálba teszem.

A tojást beleütöm, fűszerezem. Jól összekeverem. A sajtot lereszelem.

A padlizsánoknak kikaparom a belsejét, a tálba teszem, összekeverem.

A krumplikat megpucolom, sózom, borsozom, betekerem egy szelet baconbe, beteszem egy serpenyőbe kevés olajra.

Mellérakom a padlizsánokat és paradicsomokat, megpúpozom a töltelékkel. Belerakom a hegyespaprikát is.

A serpenyőt behelyezem a 180 C fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen, 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, teszek rá kakukkfüvet, majd 15 perc után átállítom grill fokozatra és 200 C fokon 10-15 percig tovább sütöm.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére