Töltött paprika bazsalikomos vörösboros paradicsomszószban tejföllel
Hozzávalók:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A rizst beáztatom reggel, majd délben félig megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megkapirgálom, kockára vágom..
A paradicsomot rövid időre forró vízbe dobom, lehúzom a héját. A hagymákat, paradicsomot, zöldeket aprítom. Egy lábasban kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az aprított paprika sapkákat, a petrezselyem és zellerlevelet, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem. Megtöltöm a paprikákat.
A krumplit sós vízben előfőzöm.
Egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chili paprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.
A paprikákat beteszem a lábasba, s lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, a krumplikat, ráöntöm a szószt, vörösbort, szórok rá kevés lisztet, összekeverem és egyet forralok rajta.
Tálaláskor a tányérra helyezek két paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, locsolok rá Tabascot, s a paprikákra teszek egy kanál tejfölt, s egy bazsalikom levelet.