Töltött pulykamell Wellington módra
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A pulykamellet három kisebb részre felvágjuk, és egyenként elvágjuk őket éles késsel, hogy téglalap formát kapjunk. Kiklopfoljuk őket, majd bedörzsöljük sóval és borssal.
A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, és pici olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, belenyomjuk a fokhagymát ás zsírjára pirítjuk.Meglocsoljuk a balzsamecettel.
A száraz zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A gombával együtt ledaráljuk, hozzákeverünk 1 egész tojást és egy csokor apróra vágott petrezselymet.
A pulykamelleket egyenként kiterítjük és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálóval, és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk.
Ezután óvatosan kivesszük a fogpiszkálókat és a kinyújtott leveles tésztára fektetjük a töltött pulykamellet. A tésztába csomagoljuk, majd a maradék leveles tésztából formákat szúrunk ki, amivel díszítjük a tetejét.
Egy rácsot teszünk a tepsire, arra alufóliát, amit megszurkálunk, és lekenünk olajjal. Így nem ragad majd rá a tészta, és a sülés közben kiszivárgó húslé sem fogja eláztatni a tésztát.
A díszeket a tészta tetején lekenjük tojássárgával és 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz. Aztán egyet kiveszünk és Frissen nem lehetett szépen szeletelni, de másnap a maradékot gyönyörűen fel lehet szeletelni és felmelegíteni. Érdemes előre elkészíteni.
Tipp / megjegyzés:
Mindent összevetve nagyon finom lett, de ezt is 2 nap alatt ettük meg. Volt még hozzá sült krumpli, párolt kelbimbó, tarlórépa püré, ropogós sajtgolyó és hollandi mártás.