Töltött sertésdagadó erdei gombával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A dagadót megmossuk, szárazra töröljük és készítjük bele a nyílást a tölteléknek. A kiflit felkockázzuk, hozzáadjuk a vízben áztatott gombát,a tojást, a sót, a borsot, és a csombort.
A töltelékkel betöltjük a nyílást és fehér cérnával bevarrjuk.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsiradékot. A pörcöket oldalra húzzuk és a dagadót minden oldaláról megsütjük rajta. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és paprikával, felöntjük vízzel, lefedjük és lassan pároljuk.
Amikor majdnem teljesen kész, eltávolítjuk a fedőt és készre sütjük a dagadót. Miután megpuhult kiszedjük a vágódeszkára és hagyjuk hűlni 15 percet, majd eltávolítjuk a cérnát, és felszeleteljük. A megmaradt léhez hozzáadjuk a tejszínt és összefőzzük.
Rizzsel, és lilakáposzta salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.