Főoldal / Sertés ételek / Töltött sertésdagadó erdei gombával

Töltött sertésdagadó erdei gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Töltött sertésdagadó erdei gombával

Töltött sertésdagadó erdei gombával

Hozzávalók:

  • 500 g sertésdagadó
  • 80 g füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint szárított csombor
  • 2 db kifli
  • 1 db tojás
  • 1 marék szárított erdei gomba
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A dagadót megmossuk, szárazra töröljük és készítjük bele a nyílást a tölteléknek. A kiflit felkockázzuk, hozzáadjuk a vízben áztatott gombát,a  tojást, a sót, a borsot, és a csombort.

A töltelékkel betöltjük a nyílást és fehér cérnával bevarrjuk.

A füstölt szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsiradékot. A pörcöket oldalra húzzuk és a dagadót minden oldaláról megsütjük rajta. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és paprikával, felöntjük vízzel, lefedjük és lassan pároljuk.

Amikor majdnem teljesen kész, eltávolítjuk a fedőt és készre sütjük a dagadót. Miután megpuhult kiszedjük a vágódeszkára és hagyjuk hűlni 15 percet, majd eltávolítjuk a cérnát, és felszeleteljük. A megmaradt léhez hozzáadjuk a tejszínt és összefőzzük.

Rizzsel, és lilakáposzta salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére