Főoldal / Sertés ételek / Töltött szűzpecsenye

Töltött szűzpecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött szűzpecsenye

Töltött szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 db zsemle
  • 2-3 dl tej
  • vágott petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db tojás
  • 1 szál főtt sárgarépa
  • kevés olaj
  • 2 dl víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy,hogy nem vágjuk át.

Elkészítjük a tölteléket.
A zsemlét tejbe beáztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük az aprított petrezselyemzölddel, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt vörös hagymát, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint ízesítjük.Végül beledolgozunk 2 db nyers tojást.

4 db tojást keményre főzzük, ebből 1 db tojást felaprítunk és a töltelékhez adjuk.
A főtt sárgarépát is feldaraboljuk és a töltelékhez keverjük.

A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, és borssal megszórjuk.
Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket és ráhelyezzük a 4 db keményre főtt tojást.
Összehajtjuk, majd fóliába csomagoljuk.

Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk rá és beletesszük a fóliába csomagolt pecsenyét.
Lezárjuk a tepsit fóliával és 200 fokon 1 órán át sütjük.

Sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, majd a pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.
Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.

Kihűlt állapotban ferdén felszeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!

Töltött szűzpecsenye 4.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére