Töltött szűzpecsenye
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy,hogy nem vágjuk át.
Elkészítjük a tölteléket.
A zsemlét tejbe beáztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük az aprított petrezselyemzölddel, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt vörös hagymát, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint ízesítjük.Végül beledolgozunk 2 db nyers tojást.
4 db tojást keményre főzzük, ebből 1 db tojást felaprítunk és a töltelékhez adjuk.
A főtt sárgarépát is feldaraboljuk és a töltelékhez keverjük.
A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, és borssal megszórjuk.
Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket és ráhelyezzük a 4 db keményre főtt tojást.
Összehajtjuk, majd fóliába csomagoljuk.
Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk rá és beletesszük a fóliába csomagolt pecsenyét.
Lezárjuk a tepsit fóliával és 200 fokon 1 órán át sütjük.
Sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, majd a pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.
Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.
Kihűlt állapotban ferdén felszeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!