Töltött tojás salátaágyon
Hozzávalók:
A tárkonyos öntethez:
A salátához:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat keményre megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk.
Az olívaolajat, az ecetet, és a mustárt, egy zárható kis üvegben jól összerázzuk kevés sóval, és borssal ízesítjük.
A tojásokat hosszában ketté vágjuk, kiszedjük a sárgáját, a fehérjét félre tesszük.
A majonézt, a joghurtot, a mustárt, és a tojások sárgáját krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt répát, és a hagymát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, jól összekeverjük. A tojás fehérjébe kanalazzuk a krémet.
A répát, a cukkinit, a köményt, zöldséghámozóval hosszában vékony csíkokra vágjuk, és a salátával együtt egy tálra rakjuk. Felrázzuk az öntetet és a salátára locsoljuk, alaposan összeforgatjuk.
A salátát tányéron elrendezzük, és ráhelyezzük a töltött tojásokat. A maradék metélőhagymával díszítjük.
Lehűtve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Vendégvárónak is tökéletes, gusztusos, egészséges, finom étel.