Főoldal / Egytálételek / Töltött tök

Töltött tök

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött tök

Töltött tök

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge tök
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1 cs. kapor
  • 0,5 dl olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tököt félbevágjuk, megtisztítjuk, belét kikaparjuk.

A vöröshagymát kockára vágjuk és a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel.

Ha kész, kicsit kihűtjük, majd belekanalazzuk a kivájt tökbe.

Rásimítjuk a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben, először fólia alatt sütjük kb. 15 percig.

Ha a villát beleszúrva puhának találjuk a tököt, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

Finom, gyorsan elkészíthető egytálétel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére