Töltött új karalábé tejfölösen és sajtosan
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karalábék tetejét levágom, mivel a karalábé már nem annyira zsenge, a héját is levágom, a belsejét fagylaltos kanállal kivájom, elhelyezem a forgácsokkal, levelekkel együtt egy nyél nélküli serpenyőben.
Sózom, borsozom, szórok rá vegetát, fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, morzsolt majorannát, szerecsendiót, morzsolok rá csirke húsleves kockát, öntök rá vizet, és fedő alatt párolom.
A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem.
A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olíva olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst.
Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem.
A sajtokat lereszelem.
A karalábét kiveszem a serpenyőből.
A karalábé forgácsokhoz és a léhez öntök tejszínt, szórok bele kevés lisztet, öntök hozzá fehérbort, és felforralom.
A karalábékat visszateszem a serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, meglocsolom tejföllel, teszek rá reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen, a végén grill fokozatban) készre sütöm.