Főoldal / Egytálételek / Töltött új karalábé tejfölösen és sajtosan

Töltött új karalábé tejfölösen és sajtosan

Töltött új karalábé tejfölösen és sajtosan

Töltött új karalábé párolva majd sütve tejfölösen és sajtosan

Hozzávalók:

  • 6 db új karalábé
  • zsenge karalábé levelek
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált hús (marha+sertés)
  • bacon szalonna
  • 1/2 zacskó rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • újhagyma szárával
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • 1 db csirke leves kocka
  • majoranna
  • szerecsendió
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • liszt
  • tejszín
  • tejföl
  • trappista sajt
  • füstölt sajt
  • olíva olaj
  • fehér bor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karalábék tetejét levágom, mivel a karalábé már nem annyira zsenge, a héját is levágom, a belsejét fagylaltos kanállal kivájom, elhelyezem a forgácsokkal, levelekkel együtt egy nyél nélküli serpenyőben.

Sózom, borsozom, szórok rá vegetát, fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, morzsolt majorannát, szerecsendiót, morzsolok rá csirke húsleves kockát, öntök rá vizet, és fedő alatt párolom.

A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem.

A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olíva olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst.

Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem.

A sajtokat lereszelem.

A karalábét kiveszem a serpenyőből.

A karalábé forgácsokhoz és a léhez öntök tejszínt, szórok bele kevés lisztet, öntök hozzá fehérbort, és felforralom.

A karalábékat visszateszem a serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, meglocsolom tejföllel, teszek rá reszelt sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen, a végén grill fokozatban) készre sütöm.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére