Főoldal / Sertés ételek / Töpörtyű

Töpörtyű

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töpörtyű

Töpörtyű

Hozzávalók:

  • 3-5 kg zsírszalonna,bőr nélkül
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 dl víz (nagyobb mennyiség esetén)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

2×3 centiméteres kockákra vágjuk a szalonnát.

A vizet a bográcsba öntjük és hozzáadjuk a felkockázott szalonnát.
Lassú tűzön 1-1,5 órát sütjük. Folyamatosan, óvatosan kevergetni kell, hogy ne égjen le és ne is törjön össze, mert akkor sok lesz a morzsalék, ami megkeseríti a zsírt.

Amikor kezd aranysárga színű lenni és bő zsírban lebeg, beletesszük a fej vöröshagymát egészben, vigyázva, nehogy megégessük magunkat.
Tíz perc elteltével hozzáöntjük a tejet, ekkor felhabzik a benne lévő víz miatt, pár perc alatt bepirosodik és ekkor, elzárhatjuk a lángot.

Krumplinyomóval finoman kipréseljük, fedetlen edényben kihűtjük, a visszamaradt zsírt pedig zárható edénybe leszűrjük.

Friss ropogós kenyérrel, hagymával, sózva fogyasztjuk.

Mentés

Töpörtyű 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére