Főoldal / Levesek / Tormaleves

Tormaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tormaleves

Tormaleves

Hozzávalók:

  • 1 liter savanyú káposztalé
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál frissen reszelt torma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Feltesszük melegedni a savanyú káposztalevet.
Közben lereszeljük a sárgarépát, a vöröshagymát és felkockázzuk a sertéshúst. A sárgarépát és a húst, beletesszük a meleg lébe és együtt főzzük őket.

Ez alatt a zsírból és a lisztből sötét színű rántást készítünk, belekeverjük a reszelt vöröshagymát, majd levéve a tűzről, beleszórjuk a paprikát, összekeverjük és felengedjük hideg vízzel.

Amikor megfőtt a hús, a rántást belekeverjük a levesbe. Hozzátesszük a reszelt tormát is és együtt főzzük még 3-4 percig.
Egy evőkanál tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére