Trópusi panna cotta
Hozzávalók:(4-5 pohárhoz)
A narancs zseléhez:
|
|
Elkészítés:
A kókusztejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy eritritet) a vaníliát (vagy 1 vaníliás cukrot). Felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Ha langyosra hűlt, elosztjuk 4-5 pohár aljában, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ha a fehér réteg megdermedt elkészítjük a narancs zselét.
4 narancs levét kifacsarjuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk 1 narancs reszelt héját, a cukrot és a zselatint, majd addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik benne.
A megmaradt 1db narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük, majd tetszés szerint feldaraboljuk. (De akár karikákat is vághatunk az egész, megpucolt narancsból)
Minden pohárba teszünk a langyosra hűlt narancszseléből, majd beleszórjuk a narancs darabokat.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd hidegen kínáljuk.
Könnyű, friss desszert