Tündérsüti
Hozzávalók:A tésztához:
A pudingkrémhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20×36 cm)
Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük félre tesszük és máris még forrón belekeverjük a tejfölt. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a tejfölös pudingba óvatosan beleforgatjuk. Végül pedig a rumaromát és az ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd bele tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre rá öntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig tészta rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. (Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére)
Mikor megsült, és kihűlt a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
http://tundikonyha.blogspot.hu/