Főoldal / Desszertek / Túrófánk

Túrófánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrófánk

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A sütéshez:

  •  kb. fél liter olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet átszitáltjuk és beletesszük a sót.
A túrót villával összenyomkodjuk, hogy ne legyen darabos, majd hozzáadjuk a tojást, a citromot és a kétféle cukrot.
A beízesített túrót összedolgozzuk a liszttel.

Vizes kézzel kis diónyi nagyságú gömböket formázzunk a masszából.

A lábosban olajat hevítünk, majd gyenge lángon kisütjük benne a fánkokat. Papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot felszívja.
Sütés közben a sütőportól szépen megnőnek a fánkok.

Porcukorral megszórva, de lekvárral is kínálhatjuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére