Túrófánk csokiöntettel és barackízzel
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összekeverjük. Először a tojásokat a cukorral, a túróval, majd a sütőporral elkevert liszttel.
Az étolajat felforrósítjuk, majd közepes lángra vesszük.
A túrós masszából fél evőkanálnyival veszünk ki, ebből vizes kézzel gombócokat formázunk. Nem kell nagyobbat, mert sütés közben nagyra megnő. Sütés ideje 4-5 perc mindössze. Annyi étolajat tegyünk a serpenyőbe, hogy a fánkunk magától megtudjon fordulni, úgy két ujjnyit.
Közben forgassuk, csökkentsük a hőmérsékletet, egy kicsit félre is húzhatjuk a gázról. Vigyázzunk meg ne égjen, de átsüljön.
Papírtörlőre szedjük, egymásra ne tegyük a fánkokat melegen, mert összenyomódnak.
Ez az adag 2 részben sült ki.
Porcukorral hintve, finom házi baracklekvárral/csoki öntettel kínáltam.