Túrógolyó szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A golyókhoz:
A krémhez:
A bevonathoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Először a golyókat készítjük el. A hozzávalókat egy tálba tesszük és simára keverjük, majd vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és egy tálcára sorakoztatjuk.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, tés a sütőporral elvegyített lisztet.
Egy tepsit (22×39cm-es) sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztamassza felét. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszos túrógolyókat rápakoljuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet, a cukrokat és a lisztet simára keverjük és felfőzzük. Még forrón belekeverjük a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajat apránként a krémbe keverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.
Kakaóporral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.