Túrógombóc eperrel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A túrót áttörjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a búzadarát. Ízesítjük a por- és vaníliás cukorral, csipet sóval, és citrom lereszelt héjával. Alaposan összekeverjük, végül lazán beleforgatjuk a felvert fehérjét. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megszívja magát.
Az epreket megmossuk és kicsumázzuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe beleteszünk 1-1 szem epret.
Enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a gombócokat.
Amíg a gombócok főnek, a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, majd belekeverjük a kristálycukrot. A megfőtt gombócokat a pirított cukros prézlibe forgatjuk.