Főoldal / Desszertek / Túrógombóc eperrel

Túrógombóc eperrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrógombóc eperrel

Túrógombóc eperrel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg túró
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. porcukor
  • 2 tojás
  • 7 ek. búzadara
  • 1 citrom héja
  • 15-20 kisebb eper
  • kevés olaj
  • 10 ek. zsemlemorzsa
  • 3 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A túrót áttörjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a búzadarát. Ízesítjük a por- és vaníliás cukorral, csipet sóval, és citrom lereszelt héjával. Alaposan összekeverjük, végül lazán beleforgatjuk a felvert fehérjét. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megszívja magát.

Az epreket megmossuk és kicsumázzuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe beleteszünk 1-1 szem epret.

Enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a gombócokat.

Amíg a gombócok főnek, a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, majd belekeverjük a kristálycukrot. A megfőtt gombócokat  a pirított cukros prézlibe forgatjuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére