Túrógombóc-Nemzetikonyhától
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy mély tálban összetörjük a túrót. Belekeverjük a lisztet, a cukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt.
Sűrű állagú masszává keverjük. Ha kell, búzadarával sűrítjük, vagy tejföllel hígítjuk.
Hűvös helyen, letakarva egy órát pihentetjük.
Egy nagyobb edénybe vizet teszünk fel forrni.
Amíg felforr, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk a masszából és egy tányérra sorakoztatjuk. A felforrt vízben kb. 10-15 perc alatt (mérettől függően) készre főzzük.
Félidőnél egy fakanállal megnézzük, hogy nem tapadt-e le az edény aljára, mert a gombóc azzal jelzi az elkészültét, hogy feljön a víz tetejére.
Egy serpenyőben, a vajon pirított prézliben meghempergetjük.
Tejföllel meglocsolva és porcukorral meghintve tálaljuk.