Túrókrémes lángos
Hozzávalók:
Krémtúróhoz:
Sütéshez:
Szóráshoz :
|
|
Elkészítés:
A túrót áttörjük, majd hozzá adjuk a porcukrot,és vaníliás cukorral együtt jól kikeverjük.
A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk.Bele morzsoljuk az élesztőt, rá a sót, cukrot, majd a meleg (de nem forró)tejet és pár percet állni hagyjuk.
Majd az összes hozzávalókkal együtt jól össze dolgozzuk.Ha kész fél órát kelesztjük, majd csípünk a tésztából egy tojásnyi nagyságot és lisztes kézzel kinyújtjuk. (minden lángossal így járunk el)
Az étolajat egy nagy lábosba öntjük és felhevítjük.
Úgy tudjuk meg, elég meleg e már az olaj, ha a tésztából kicsit csípünk bele dobjuk és feljön a tetejére akkor kezdhetjük a sütést. (ha nem elég meleg olajban kezdjük sütni a lángosokat, akkor megszívják magukat az olajjal)
Mindegyik oldalát 1,5 percig sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük, így leitatjuk róla felesleges olajat.
Ha mindet ki sütöttük vaníliás porcukorral meghintjük, a krémtúróval, de bármilyen lekvárral is tálalható.
Nagyon finom és laktató.