Túrós-citromos kuglóf
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. (alul-felül sütéssel) A mazsolát egy tálba tesszük és leöntjük forróvízzel, hogy megpuhuljon.
A puha margarint kikeverjük a cukorral, a túróval és az egész tojásokkal. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a vaníliás cukrot, a vanília aromát és alaposan eldolgozzuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a lecsepegtetett mazsolát is.
Egy kuglófformát alaposan kivajazunk és meghintjük kevés liszttel. A masszát belekanalazzuk, elsimítjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
Kb 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
A formában hagyjuk pár percig, majd egy nagyobb tányérra borítjuk és langyosra hűtjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.