Főoldal / Tészta ételek / Túrós csusza tejföllel baconnel

Túrós csusza tejföllel baconnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós csusza tejföllel baconnel

Túrós csusza tejföllel baconnel

Hozzávalók:

  • 25 dkg csuszatészta 
  • 10 dkg aprított bacon
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk napraforgó olaj
  • 1 újhagyma zöldje
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont egy serpenyőben az olajon kisütöm. Egy keveset félreteszek a tálaláshoz.

A tésztát lobogó forró sós vízben 6 percig főzöm, majd a kikapcsolt tűzhelyen még hőntartáson hagyom. A hagyma zöldjét felvágom.

A megfőtt és leszűrt tésztát rászedem a sült baconra, hozzáadom a túrót és a tejfölt, majd összekeverem.

Tálaláskor szedek a tésztából egy tányérra, sózom, borsozom, szórok rá sült bacont és újhagyma zöldjét.

Aki akar, tehet rá még tejfölt.

Tipp / megjegyzés:
Bár a csusza általában füstölt szalonnával készül, én most egy kicsit más ízre vágytam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére