Túrós epres fonott koszorú
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
0,5 dl langyos tejbe teszünk egy kevés cukrot, és az élesztőt, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A liszthez adjuk az 1 tojást, 1 kanál cukrot, 1 kanál vajat, csipet sót, fél élesztőt, a maradék tejet és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkák kinyújtjuk, 3 felé elvágjuk, befonjuk, majd kört alkotunk belőle.
Olajozott, lisztezett tepsibe rakjuk, bekenjük 1 tojássárgájával és olajjal a tetejét, hogy fényes legyen.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Teljesen kihűtjük, majd középen kettévágjuk. Az alsó részből teljesen kikaparjuk a belsejét.
A túróhoz adjuk a maradék cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, a kikapart sütemény belsejét, és összekeverjük.
Megtöltjük a süteményt a túróval, az apróra vágott epret rárakjuk, és visszarakjuk a tetejét.
Ízlés szerint díszíthetjük még.
Tipp / megjegyzés:
Akár süteményből, akár ételből egy kis újragondolással, átvariálással teljesen új ételt hozhatunk létre.
Nem kell mindig a hagyományosra törekedni. Ez a süti a túrós batyu újragondolásából jött létre. Mindjárt jobban fogyott itthon.