Főoldal / Kelt tészták / Túrós epres fonott koszorú

Túrós epres fonott koszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós epres fonott koszorú

Túrós-epres fonott koszorú

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • fél cs élesztő
  • kb 1 dl tej
  • 1 ek lágy vaj
  • 2 tojás
  • 250 g túró
  • 7 nagy szem eper
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek tejföl
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

0,5 dl langyos tejbe teszünk egy kevés cukrot, és az élesztőt, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A liszthez adjuk az 1 tojást, 1 kanál cukrot, 1 kanál vajat, csipet sót, fél élesztőt, a maradék tejet és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkák kinyújtjuk, 3 felé elvágjuk, befonjuk, majd kört alkotunk belőle.

Olajozott, lisztezett tepsibe rakjuk, bekenjük 1 tojássárgájával és olajjal a tetejét, hogy fényes legyen.
Előmelegített sütőben megsütjük.

Teljesen kihűtjük, majd középen kettévágjuk. Az alsó részből teljesen kikaparjuk a belsejét.

A túróhoz adjuk a maradék cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, a kikapart sütemény belsejét, és összekeverjük.
Megtöltjük a süteményt a túróval, az apróra vágott epret rárakjuk, és visszarakjuk a tetejét.

Ízlés szerint díszíthetjük még.

Tipp / megjegyzés:
Akár süteményből, akár ételből egy kis újragondolással, átvariálással teljesen új ételt hozhatunk létre.
Nem kell mindig a hagyományosra törekedni. Ez a süti a túrós batyu újragondolásából jött létre. Mindjárt jobban fogyott itthon.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére