Túrós epres szelet
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját kikeverjük a cukorral.
A fehérjéhez óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, végül beleforgatjuk kihabosított cukros sárgáját.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk , és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, a tejföllel, és a vaníliás cukorral. A hulala tejszínt kemény habbá verjük és a túrós keverékhez adjuk.
A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, majd alaposan kikeverjük a túróval és hűtőben 30 percig pihentetjük.
30 dkg epret apró kockára vágunk. A maradék epret lábasban összetörjük és a keményítővel kb 5 percig forraljuk. (A keményítőt előtte kevés vízben alaposan keverjük el csomómentesre.)
Az alsó piskótalapra simítsuk rá a túrókrémet, majd szúrjuk rá a darabolt epret és fedjük be a felső piskótalappal.
A sütemény tetejére simítsuk rá az eper zselét, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.