Főoldal / Desszertek / Túrós epres szelet

Túrós epres szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós epres szelet

Túrós epres szelet

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál holland kakaópor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kispoharas tejföl
  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 6 lap zselatin

A tetejére:

  • 50 dkg eper
  • 1 nagy kanál étkezési keményítő
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.A  sárgáját kikeverjük a cukorral.
A fehérjéhez óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, végül beleforgatjuk kihabosított cukros sárgáját.

A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk , és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.

A túrót összekeverjük a cukorral, a tejföllel, és a vaníliás cukorral. A hulala tejszínt kemény habbá verjük és a túrós keverékhez adjuk.

A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, majd alaposan kikeverjük a túróval és hűtőben 30 percig pihentetjük.

30 dkg epret apró kockára vágunk. A maradék epret lábasban összetörjük és a keményítővel kb 5 percig forraljuk. (A keményítőt előtte kevés vízben alaposan keverjük el csomómentesre.)

Az alsó piskótalapra simítsuk rá a túrókrémet, majd szúrjuk rá a darabolt epret és fedjük be a felső piskótalappal.

A sütemény tetejére simítsuk rá az eper zselét, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Túrós epres szelet 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére