Főoldal / Desszertek / Túrós-gyümölcsös szelet

Túrós-gyümölcsös szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós-gyümölcsös szelet

Túrós-gyümölcsös szelet

 

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • fél kocka margarin

A kakaós piskótához:

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 10 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál zselatin
  • 5 db lapzselatin

A tetejére:

  • 20 dkg magozott megy
  • 10 dkg ribizli
  • hulala tejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és az olvasztott de már langyosra hűlt margarinnal. (ha a margarin túl meleg, a tojásból rántotta lesz)

Folyamatos keverés mellet a fehérjéhez adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojássárgás keveréket. Sütőpapírral bélelt 30×25 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt 2 lapba elvágjuk.

A kakaós piskótával ugyan így járunk el, csak azt, miután megsült és kihűlt apró kockára felvágjuk.

A krémhez kemény habbá verjük a hulala tejszínt, majd hozzá adjuk a túrót, a tejfölt, a mascarponét és a porcukrot. Alaposan kikeverjük. (A hulala tejszínből keveset vegyünk el a tetejére kb 4 evőkanálnyit.)

A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, majd a krémbe keverjük, és a hűtőbe tesszük 30percre, hogy kicsit megdermedjen.

Az alsó sárga piskótalapra rásimítjuk a krém felét, majd megpakoljuk a kakaós piskóta kockákkal. Rásimítjuk a krém másik felét, majd befedjük a második sárga piskótalappal.

A maradék hulala tejszínt nagyon alaposan összekeverjük a kimagozott meggyel, és a sütemény tetejére simítjuk.  Megszórjuk ribizlivel és a hűtőbe tesszük, míg szépen megdermed.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére