Túrós-gyümölcsös szelet
Hozzávalók:A sárga piskótához:
A kakaós piskótához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és az olvasztott de már langyosra hűlt margarinnal. (ha a margarin túl meleg, a tojásból rántotta lesz)
Folyamatos keverés mellet a fehérjéhez adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojássárgás keveréket. Sütőpapírral bélelt 30×25 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt 2 lapba elvágjuk.
A kakaós piskótával ugyan így járunk el, csak azt, miután megsült és kihűlt apró kockára felvágjuk.
A krémhez kemény habbá verjük a hulala tejszínt, majd hozzá adjuk a túrót, a tejfölt, a mascarponét és a porcukrot. Alaposan kikeverjük. (A hulala tejszínből keveset vegyünk el a tetejére kb 4 evőkanálnyit.)
A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, majd a krémbe keverjük, és a hűtőbe tesszük 30percre, hogy kicsit megdermedjen.
Az alsó sárga piskótalapra rásimítjuk a krém felét, majd megpakoljuk a kakaós piskóta kockákkal. Rásimítjuk a krém másik felét, majd befedjük a második sárga piskótalappal.
A maradék hulala tejszínt nagyon alaposan összekeverjük a kimagozott meggyel, és a sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk ribizlivel és a hűtőbe tesszük, míg szépen megdermed.