Túrós kakaós pöfeteg
Hozzávalók:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és elvegyítjük. A többi hozzávalót mixerrel krémesre keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. (Nekünk a csökkentett cukor mennyiséggel is elég édes volt, mert kívül még porcukor borítja.)
Ennyi is volt a tészta összeállítása, majd a masszát folpackba csomagoljuk és pár órára hűtőbe tesszük. A legjobb egész éjszakára betenni.
A hideg tésztából teáskanál segítségével golyókat formázunk, porcukorba hempergetjük jó vastagon, hogy fedje mindenhol. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, elegendő helyet hagyva közöttük. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 13 perc alatt megsütjük.
Figyelni kell, mert erős sütőben 10 perc is elég lehet neki.
Hagyjuk őket pár percig a tepsin hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Pléhdobozban tároljuk, bár nagyon kapós, nem biztos, hogy jut a dobozba belőle.
Tipp / megjegyzés:
Próbáltam porcukor helyett por alakú édesítőt, de azzal nem működik, persze úgyis finom, de nem szép.