Főoldal / Desszertek / Túrós meggyes gesztenyealagút

Túrós meggyes gesztenyealagút

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós meggyes gesztenyealagút

Túrós meggyes gesztenyealagút

Hozzávalók:

  • 20 dkg túró
  • 1 gesztenyemassza
  • kisdobozos hulala tejszín
  • fél üveg magozott meggy
  • 2 db natúr túrórudi
  • fél cs babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 2 ek rumaroma
  • 3 ek porcukor
  • 3 lapzselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tejszínhabot habverővel kemény habbá verjük, belekeverjük a túrót, porcukrot, a feldarabolt túró rudit, a meggyet.
A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben dermesztjük.

A gesztenyepürét pépessé keverjük a kanál rumaromával.
A kibéleljük a őzgerincformát a sütőpapírral, eligazítjuk rajta vékonyan a gesztenyemasszát, hogy mindenhová jusson.
Erre simítjuk a megdermedt krémet.

A babapiskótát -amit előzőleg beáztattunk a rumos tejbe-, azt rápakoljuk a krém tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla papírt, szeletelve fogyasztjuk.

Tipp / megjegyzés:
A túró töltelékhez bármilyen gyümölcs adható.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére