Túrós-narancsos szelet
Hozzávalók:Az alsó laphoz:
A felső laphoz:
A krémhez:
A tetejére:
Az összeállításhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojást cukorral kihabosítjuk.
A lisztet, sütőport, szódát összevegyítjük és hozzá szitáljuk a tojásos alaphoz, majd óvatosan beleforgatjuk. A tepsit (27×37 cm) sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük, egyenesre elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a lapot. A rácson hagyjuk hűlni, majd ugyanígy elkészítjük a második lapot is.
Elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a grízt és sűrű pépet főzünk belőle. Az edényt a tejbegrízzel hideg vízben hagyjuk hűlni. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, és hozzá kanalazzuk a kihűlt grízt. Majd kihabosítjuk, és belekeverjük a túrót. Végül hozzá reszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét is. A kész krémet 2 részre osztjuk.
Előkészítjük a narancs szirupot és a babapiskótát. Összeállítjuk a süteményt.
A tálcára helyezzük a 5 tojásos lapot, és megkenjük forró baracklekvárral, majd rákenjük a fele krémet. A szirupban megmártogatott piskótákat rárakjuk a krémre.
A babapiskótára kenjük a második adag krémet és beborítjuk a másik 4 tojásos lappal. A sütit hűtőbe rakjuk 3 órára, majd lesúlyozzuk, hogy összeálljon.
Másnap vízgőz felett elkészítjük rá a csoki öntetet, rásimítjuk a sütire, és a hűtőbe rakjuk dermedni.
Forró vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágya kívánok hozzá.