Túrós palacsintafelfújt
Hozzávalók:A palacsinta tésztához:
A töltelékhez:
Az öntethez:
A tetejére:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A palacsintát készítjük el először. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, és egyenként megsütjük a palacsintákat. (12 db palacsinta sült ki 24 cm-es palacsintasütőben.)
A töltelék készítése: A hozzávalókat összekeverjük, és a palacsintákat betöltjük, feltekerjük.
Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk.
A palacsintákat keresztben félbevágjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé.
Elkészítjük az öntetet. Az egész tojásokat a cukrokkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a tejfölt és a lisztet is. A keményre vert tojáshabot lazán beleforgatjuk. Ráöntjük a palacsintákra, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával.
200 fokra bemelegítjük a sütőt. A sütő aljába egy kisebb tepsiben vizet helyezünk.
A palacsintákat betoljuk középső bordamagasságra, és 30 perc alatt készre sütjük. Sütés közben, ha pirulna a teteje, akkor tegyünk rá alufóliát.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Kedvencünk lett ez a finomság!
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24×39 cm