Főoldal / Desszertek / Túrós palacsintafelfújt

Túrós palacsintafelfújt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Túrós palacsintafelfújt

Túrós palacsintafelfújt

Hozzávalók:

A palacsinta tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 150 ml szódavíz
  • 3 ek. napraforgó olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 40 dkg tehéntúró
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola

Az öntethez:

  • 450 g tejföl
  • 250 ml tej
  • 3 db tojás
  • 3 db tojásfehérje (kemény habja)
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 csapott ek. finomliszt

A tetejére:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek. mandulapehely

A tálaláshoz:

  • 1 ek. porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsintát készítjük el először. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, és egyenként megsütjük a palacsintákat. (12 db palacsinta sült ki 24 cm-es palacsintasütőben.)

A töltelék készítése: A hozzávalókat összekeverjük, és a palacsintákat betöltjük, feltekerjük.
Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk.
A palacsintákat keresztben félbevágjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé.

Elkészítjük az öntetet. Az egész tojásokat a cukrokkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a tejfölt és a lisztet is. A keményre vert tojáshabot lazán beleforgatjuk. Ráöntjük a palacsintákra, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával.

200 fokra bemelegítjük a sütőt. A sütő aljába egy kisebb tepsiben vizet helyezünk.

A palacsintákat betoljuk középső bordamagasságra, és 30 perc alatt készre sütjük. Sütés közben, ha pirulna a teteje, akkor tegyünk rá alufóliát.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Kedvencünk lett ez a finomság!

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24×39 cm

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére