Túrós pite
Hozzávalók:A tésztához
A töltelékhez
Tetejére
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat és a cukros, élesztős tejet és jól összegyúrjuk.
A túrót villával áttörjük.
A vajat megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz a töltelék összes hozzávalóival együtt és összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk és tepsiméretűre nyújtjuk. Az én tepsim mérete : 30 20 cm.
A tepsit kikenjük margarinnal és kibéleljük az egyik kinyújtott tésztalappal.
Rákenjük a túrótölteléket és befedjük a másik tésztalappal.
Megkenjük a kissé felvert tojással, villával megszurkáljuk.
200 C°-ra előmelegített sütőben alsó- felső sütési módon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A pitét bármilyen szezonális gyümölccsel is tölthető.