Túrós pite II
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport a citromlevet és összegyúrjuk egy kemény állagú tésztává.
Hűvös helyen, letakarva pihentetjük fél órát.
Ez alatt krumplitörővel vagy villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd az áztatott mazsolát a tejjel és jól kidolgozzuk.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A túrótöltelékhez óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és attól függően, ki milyen sűrűn szereti a tölteléket a lisztet is beletesszük.
A tésztát egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk. Lisztezett deszkán a nagyobb tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk nyújtófára tekerjük és a kivajazott,lisztezett tepsibe helyezzük.
Ráöntjük a töltelékmasszát, és egyenletesen elterítjük. Ugyan így kinyújtjuk a kisebb tésztát és ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással és villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
180 fokon 30-40 percig sütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.