Főoldal / Desszertek / Túrós pite II

Túrós pite II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós pite II

Túrós pite II

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db egész tojás

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 35 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola 1 dl tejbe áztatva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 4 tojás fehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport a citromlevet és összegyúrjuk egy kemény állagú tésztává.
Hűvös helyen, letakarva pihentetjük fél órát.

Ez alatt krumplitörővel vagy villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd az áztatott mazsolát a tejjel és jól kidolgozzuk.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A túrótöltelékhez óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és attól függően, ki milyen sűrűn szereti a tölteléket a lisztet is beletesszük.

A tésztát egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk. Lisztezett deszkán a nagyobb tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk nyújtófára tekerjük és a kivajazott,lisztezett tepsibe helyezzük.
Ráöntjük a töltelékmasszát, és egyenletesen elterítjük. Ugyan így kinyújtjuk a kisebb tésztát és ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással és villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
180 fokon 30-40 percig sütjük.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére