Túrós tejfölös palacsinta, rumos mazsolával, mentával, sárgabarackkal
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát rumba áztatom. A citrom héjából reszelek.
A tészta összetevőit összekeverem, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom 1 órát pihentetem.
A tölteléket összekeverem, beleteszem a mazsolát, a reszelt citromhéjat, facsarok rá citromot.
Egy palacsintasütőben az olajat hevítem, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.
A palacsintákat megtöltöm, tányérra teszem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot. Díszítem mentalevéllel és sárgabarackkal