Túrós tejfölös sajtos palacsinta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta összetevőit összekeverem, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom, 1 órát pihentetem.
A sajtot lereszelem, a foghagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát felkarikázom. A tölteléket összekeverem.
Egy palacsintasütőben az olajat hevítem, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.
A palacsintákat megtöltöm.
Két palacsintát tányérra teszek, kanalazok rá tejfölt, szórok rá sajtot,aprított petrezselymet, foghagymát, borsot, s teszek rá petrezselyemlevelet, s chilipaprikát, mellé újhagymát.
Tipp / megjegyzés:
Biztos sokan felkapják a fejüket a receptet olvasván. Nos, ez egy sós palacsinta, mint például a hortobágyi.